Ķirbju sēklu miltu un priežu pumpuru cepumi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 130 g ķirbju sēklu miltu
  • 30 g cukura
  • 3 mazas vai 2 lielas olas
  • 30 g sviesta
  • 5 g kaltētu priežu skuju pulvera (pēc izvēles)
  • sauja priežu pumpuru
  • 50 g baltās šokolādes

Pagatavošana

10–12 cepumiem

  1. Priežu skuju pulveri dažkārt izmantoju desertos, lai piešķirtu meža garšu. To gatavo vienkārši – savāc priežu skujas, izkaltē krāsnī vai kaltētājā, sablendē līdz pulverim, izsijā caur sietiņu, un gatavs!
  2. Cepumus gatavojot, sajauc visas sastāvdaļas (izņemot priežu pumpurus un balto šokolādi), saveļ bumbiņās un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī uz 10–15 minūtēm. Tikmēr izkausē šokolādi, izviļā priežu pumpurus un ar tiem dekorē cepumus.

Komentāri: