Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Ķirbju kanēļmaizītes ar apelsīnu glazūru
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
80 ml piena
30 g sviesta
150 g ķirbju biezeņa
50 g brūnā cukura
1 ola
3 tējkarotes sausā rauga
350 g kviešu miltu
PILDĪJUMAM
100 g sviesta
100 g brūnā cukura
1 ēdamkarote malta kanēļa
GLAZŪRAI
150 g krēmsiera
sula un rīvēta miziņa no ½ apelsīna
3 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
Katliņā uzsilda pienu ar sviestu, līdz tas izkusis.
Bļodā sajauc ķirbju biezeni ar cukuru. Pievieno piena un sviesta masu, iemaisa un tad pievieno olu un raugu.
Pa daļām pievieno miltus, un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu atstāj bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties vismaz uz pusstundu.
Kad mīkla dubultojusies apjomā, to izņem no bļodas, izrullē uz miltiem izkaisītas virsmas taisnstūra formā.
Uzsmērē mīkstu sviestu, un pārkaisa cukuru, kas sajaukts ar kanēli.
No garākās malas sāk rullēt mīklu garā desā. Cenšas to darīt cieši, lai neveidojas spraugas starp kārtām. Ar asu nazi rulli sagriež aptuveni 4–5 cm biezās šķēlēs.
Ietauko cepamo veidni, un liek maizītes ar 2 cm atstarpi citu no citas. Pārklāj ar plēvi un vēlreiz atstāj raudzēties. (Raudzēšanai var izmantot arī Electrolux tvaika cepeškrāsns maizes raudzēšanas režīmu, lai paātrinātu procesu.)
Cep 220 ºC temperatūrā 10 minūtes.
Pēc cepšanas atstāj maizītes nedaudz padzist. Bļodiņā sajauc krēmsieru ar apelsīnu sulu, pūdercukuru un apelsīnu miziņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: