Ķirbju kanēļmaizītes ar apelsīnu glazūru

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 80 ml piena
  • 30 g sviesta
  • 150 g ķirbju biezeņa
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 3 tējkarotes sausā rauga
  • 350 g kviešu miltu

 

PILDĪJUMAM

  • 100 g sviesta
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote malta kanēļa

 

GLAZŪRAI

  • 150 g krēmsiera
  • sula un rīvēta miziņa no ½ apelsīna
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Katliņā uzsilda pienu ar sviestu, līdz tas izkusis.
  2. Bļodā sajauc ķirbju biezeni ar cukuru. Pievieno piena un sviesta masu, iemaisa un tad pievieno olu un raugu.
  3. Pa daļām pievieno miltus, un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu atstāj bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties vismaz uz pusstundu.
  4. Kad mīkla dubultojusies apjomā, to izņem no bļodas, izrullē uz miltiem izkaisītas virsmas taisnstūra formā.
  5. Uzsmērē mīkstu sviestu, un pārkaisa cukuru, kas sajaukts ar kanēli.
  6. No garākās malas sāk rullēt mīklu garā desā. Cenšas to darīt cieši, lai neveidojas spraugas starp kārtām. Ar asu nazi rulli sagriež aptuveni 4–5 cm biezās šķēlēs.
  7. Ietauko cepamo veidni, un liek maizītes ar 2 cm atstarpi citu no citas. Pārklāj ar plēvi un vēlreiz atstāj raudzēties. (Raudzēšanai var izmantot arī Electrolux tvaika cepeškrāsns maizes raudzēšanas režīmu, lai paātrinātu procesu.)
  8. Cep 220 ºC temperatūrā 10 minūtes.
  9. Pēc cepšanas atstāj maizītes nedaudz padzist. Bļodiņā sajauc krēmsieru ar apelsīnu sulu, pūdercukuru un apelsīnu miziņām.
  10. Maizītes pārsmērē ar glazūru un atstāj atdzist.

Komentāri: