Ķirbju biezenis ar kokosriekstu pienu un laima jogurtu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ārkārtīgi vienkārša un ļoti garšīga maltīte. Šis maigais ēdiens garšos arī bērniem. Atceramies, ka ķirbi nemizojam, jo tajā ir daudz vērtīgu uzturvielu un riekstu aromātu. Var ēst atsevišķi, var izmantot kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • ½ vidēji liela sviesta ķirbja
  • 100 ml kokosriekstu piena
  • 400 ml grieķu jogurta
  • sula un miziņa no 1 laima

Pagatavošana

  1. Uz pusēm pārgrieztu ķirbi ar visu mizu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 45 minūtes.
  2. Ķirbi ar visu mizu liek blenderī, pievieno kokosriekstu pienu un sāli un sablendē.
  3. Grieķu jogurtam piespiež laima sulu, pierīvē laima miziņu un pievieno sāli.
  4. Pasniedz kā piedevu zivīm vai gaļai, kopā ar kādu pākšaugu sautējumu vai arī kā vienkāršu uzkodu ar zaļajiem salātiem un maizīti.