“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Ķirbju biezenis ar kokosriekstu pienu un laima jogurtu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ārkārtīgi vienkārša un ļoti garšīga maltīte. Šis maigais ēdiens garšos arī bērniem. Atceramies, ka ķirbi nemizojam, jo tajā ir daudz vērtīgu uzturvielu un riekstu aromātu. Var ēst atsevišķi, var izmantot kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.
Sastāvdaļas
½ vidēji liela sviesta ķirbja
100 ml kokosriekstu piena
400 ml grieķu jogurta
sula un miziņa no 1 laima
Pagatavošana
Uz pusēm pārgrieztu ķirbi ar visu mizu liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 45 minūtes.
Ķirbi ar visu mizu liek blenderī, pievieno kokosriekstu pienu un sāli un sablendē.
Grieķu jogurtam piespiež laima sulu, pierīvē laima miziņu un pievieno sāli.
Pasniedz kā piedevu zivīm vai gaļai, kopā ar kādu pākšaugu sautējumu vai arī kā vienkāršu uzkodu ar zaļajiem salātiem un maizīti.
Komentāri: