Ķirbja risoto ar vegānisko Parmas sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g mizota ķirbja
  • extra virgin olīveļļa cepšanai
  • 2 šalotes sīpoli
  • 300 g arborio rīsu
  • 100 g baltvīna
  • 1 tējkarote Sonnetor bio maltas kurkumas pulvera
  • 1 tējkarote timiāna
  • sāls
  • 2 daiviņas ķiplokua
  • apmēram 1 l dārzeņu buljona
  • 200 ml Biona bio kokosriekstu piena

PARMAS SIERAM

  • sauja Indijas riekstu
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes Sonnetor Bio maltas kurkumas pulvera
  • ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā uz pannas, līdz tas ir mīksts un viegli zeltains. Pievieno sāli un liek malā.
  2. Šalotes sīpolus sasmalcina un apcep sakarsētā eļļā katlā vai dziļajā pannā, kur plāno gatavot risoto. Puslīdz apceptiem sīpoliem pievieno rīsus un maisot turpina cept, līdz sīpoli ir zeltaini.
  3. Rīsiem pievieno baltvīnu, un ļauj tam novārīties. Pievieno un iemaisa kurkumas pulveri, timiānu un sasmalcinātus ķiplokus.
  4. Tad pa kausiņam rīsiem pievieno dārzeņu buljonu, regulāri apmaisot un neļaujot tiem būt sausiem un sākt piecepties. Ļauj buljonam lēnam uzsūkties, turpinot gatavošanu uz mazas uguns un pievienot buljonu, līdz rīsi no ārpuses mīksti, bet iekšpusē vēl viegli kraukšķīgi.
  5. Tad pievieno iepriekš saceptos ķirbjus, kokosriekstu pienu un sāli pēc garšas. Iemaisa un noņem no uguns.
  6. Pagatavo Parmas sieru. Visas sastāvdaļas liek blederī un sasmalcina viegli graudainā pulverī. Pirms pasniegšanas pārber karstam risoto.