Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ķirbja pīrāgs
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
400 g ķirbju biezeņa
100 g saldā krējuma
100 g brūnā cukura
1 tējkarote kanēļa
šķipsna sāls
3 olas
VIRSKĀRTAI
100 g saldā krējuma
1 ēdamkarote pūdercukura
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā liek ķirbju biezeni, saldo krējumu, kanēli, sāli un cukuru un samaisa. Pievieno olas un rūpīgi iekuļ. Masu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 30–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, ar ko dekorē atdzesēto pīrāgu.
Komentāri: