Ķirbja pīrāgs

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 400 g ķirbju biezeņa
  • 100 g saldā krējuma
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 3 olas

 

VIRSKĀRTAI

  • 100 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  4. Bļodā liek ķirbju biezeni, saldo krējumu, kanēli, sāli un cukuru un samaisa. Pievieno olas un rūpīgi iekuļ. Masu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 30–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, ar ko dekorē atdzesēto pīrāgu.