Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ķirbja kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
120 g paniņu
400 g ķirbju biezeņa
2 olas
100 g olīveļļas
150 g gaiši brūnā muskovado cukura
250 g baltā cukura
110 g sviesta (istabas temperatūrā)
400 g miltu
1 tējkarote sodas
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
1 ēdamkarote kanēļa
¼ tējkarotes muskatrieksta
šķipsna sāls
KRĒMAM
250 g sviesta (istabas temperatūrā)
200 g pūdercukura
50 g kļavu sīrupa
500 g “Rasa” krēmsiera
1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
Pagatavošana
Izcep ķirbi, atdzesē un sablendē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai. Divas kūku formas 24 cm/dm izklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar sviestu.
Bļodā iesijā miltus kopā ar sodu, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli.
Atsevišķā lielā traukā liek sviestu kopā ar abu veidu cukuru un eļļu. Saputo, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno olas, paniņas un ķirbju biezeni. Visu samaisa, beigās pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi iecilā.
Mīklu lej sagatavotajās formās un cep krāsnī 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu kopā ar izsijātu pūdercukuru, kļavu sīrupu un sēkliņām no vaniļas pāksts. Puto 5 minūtes, līdz krēms ir kļuvis viendabīgs. Pēc tam pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz izzuduši visi kunkuļi.
Atdzisušos biskvītus sagriež 2 daļās. Pirmo kārtu liek uz kūku pamatnes vai šķīvja. Smērē virsū ¼ krēma un izlīdzina, pa virsu liek nākamo biskvīta kārtu un tā turpina, līdz viss sasmērēts. Dekorē ar apceptām ķirbju sēklām un karamelēm.
Komentāri: