Ķirbja kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g paniņu
  • 400 g ķirbju biezeņa
  • 2 olas
  • 100 g olīveļļas
  • 150 g gaiši brūnā muskovado cukura
  • 250 g baltā cukura
  • 110 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 400 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • ¼ tējkarotes muskatrieksta
  • šķipsna sāls

KRĒMAM

  • 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g pūdercukura
  • 50 g kļavu sīrupa
  • 500 g “Rasa” krēmsiera
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Izcep ķirbi, atdzesē un sablendē.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai. Divas kūku formas 24 cm/dm izklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar sviestu.
  3. Bļodā iesijā miltus kopā ar sodu, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli.
  4. Atsevišķā lielā traukā liek sviestu kopā ar abu veidu cukuru un eļļu. Saputo, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno olas, paniņas un ķirbju biezeni. Visu samaisa, beigās pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi iecilā.
  5. Mīklu lej sagatavotajās formās un cep krāsnī 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  6. Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu kopā ar izsijātu pūdercukuru, kļavu sīrupu un sēkliņām no vaniļas pāksts. Puto 5 minūtes, līdz krēms ir kļuvis viendabīgs. Pēc tam pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz izzuduši visi kunkuļi.
  7. Atdzisušos biskvītus sagriež 2 daļās. Pirmo kārtu liek uz kūku pamatnes vai šķīvja. Smērē virsū ¼ krēma un izlīdzina, pa virsu liek nākamo biskvīta kārtu un tā turpina, līdz viss sasmērēts. Dekorē ar apceptām ķirbju sēklām un karamelēm.

 

Komentāri: