Ķirbja kārtojums

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Rudenīgi rūgtena saldme. Klāt noteikti iederēsies rūgta kafija.

Sastāvdaļas

  • 200g cepumu ar šokolādes gabaliņiem
  • 60g sviesta
  • 250g mascarpone vai svaigais krēmsiers
  • 200g ķirbja biezeņa( iegūstams no vismaz 500g svaiga ķirbja)
  • 2 -4 tējkarotes kanēļa (pēc garšas)
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 250g saldā krējuma

 

karamelei :

  • 200g cukurs
  • 100g saldais krējums

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C. Ķirbi nedaudz aplaista ar olīveļļu, liek krāsnī cepties līdz tas kļuvis mīksts (apm. 40-60 min). Kad ķirbis izcepies to atdala no mizas. Mīksto daļu sablenderē. Ja ķirbis ir pārāk sauss tam pievieno ½ apelsīna sulas. Reuzltātā iegūst receptē nepieciešamo ķirbja biezeni. Pagatavoto biezeni var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī vismaz 1 nedēļu.
  2. Nelielā katliņā vai pannā karsē cukuru, ik pa brīdim apmaisot. Kausē to līdz cukurs ieguvis tumšu dzintara nokrāsu. Uzmanīgi pievieno saldo krējumu un maisa līdz karamele kļuvusi viendabīga. Noņem no uguns un atdzesē.
  3. Cepumus sadrupina rupjās drupačās.
  4. Katliņā izkausē sviestu un sajauc ar sadrumstalotiem cepumiem.
  5. Atsevišķi sakuļ saldo krējumu.
  6. Svaigo krēmsieru sablenderē kopā ar kirbja biezeni, cukuru un kanēli.
  7. Četrās glāzēs vai trauciņos kartām kārto cepumus, ķirbju krēmu, saldo krējumu. Visu noslēdz, pārlejot ar karameli.
1. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_2

Krāsni uzkarsē līdz 180°C. Ķirbi nedaudz aplaista ar olīveļļu, liek krāsnī cepties līdz tas kļuvis mīksts (apm. 40-60 min). Kad ķirbis izcepies to atdala no mizas. Mīksto daļu sablenderē. Ja ķirbis ir pārāk sauss tam pievieno ½ apelsīna sulas. Reuzltātā iegūst receptē nepieciešamo ķirbja biezeni. Pagatavoto biezeni var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī vismaz 1 nedēļu.

2. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_1

Nelielā katliņā vai pannā karsē cukuru, ik pa brīdim apmaisot. Kausē to līdz cukurs ieguvis tumšu dzintara nokrāsu. Uzmanīgi pievieno saldo krējumu un maisa līdz karamele kļuvusi viendabīga. Noņem no uguns un atdzesē.

3. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_3

Cepumus sadrupina rupjās drupačās.

4. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_4

Katliņā izkausē sviestu un sajauc ar sadrumstalotiem cepumiem.

5. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_5

Atsevišķi sakuļ saldo krējumu.

6. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_6

Svaigo krēmsieru sablenderē kopā ar kirbja biezeni, cukuru un kanēli.

7. pagatavošanas solis
KirbjaDeserts_7

Četrās glāzēs vai trauciņos kartām kārto cepumus, ķirbju krēmu, saldo krējumu. Visu noslēdz, pārlejot ar karameli.

Komentāri: