Rudenīgi rūgtena saldme. Klāt noteikti iederēsies rūgta kafija.
karamelei :
Krāsni uzkarsē līdz 180°C. Ķirbi nedaudz aplaista ar olīveļļu, liek krāsnī cepties līdz tas kļuvis mīksts (apm. 40-60 min). Kad ķirbis izcepies to atdala no mizas. Mīksto daļu sablenderē. Ja ķirbis ir pārāk sauss tam pievieno ½ apelsīna sulas. Reuzltātā iegūst receptē nepieciešamo ķirbja biezeni. Pagatavoto biezeni var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī vismaz 1 nedēļu.
Nelielā katliņā vai pannā karsē cukuru, ik pa brīdim apmaisot. Kausē to līdz cukurs ieguvis tumšu dzintara nokrāsu. Uzmanīgi pievieno saldo krējumu un maisa līdz karamele kļuvusi viendabīga. Noņem no uguns un atdzesē.
Cepumus sadrupina rupjās drupačās.
Katliņā izkausē sviestu un sajauc ar sadrumstalotiem cepumiem.
Atsevišķi sakuļ saldo krējumu.
Svaigo krēmsieru sablenderē kopā ar kirbja biezeni, cukuru un kanēli.
Četrās glāzēs vai trauciņos kartām kārto cepumus, ķirbju krēmu, saldo krējumu. Visu noslēdz, pārlejot ar karameli.
Komentāri: