Ķirbīšu salāti

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg muskata ķirbja
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 6 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas
  • 120 g fetas siera
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • sāls un melnie pipari
  • rukola

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 °C temperatūrai grila režīmā. Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriež 1,5 cm lielos kubiņos. Kārto uz cepamā papīra, pāri pārslaka olīveļļu un cep 20 minūtes.
  2. Izņem no krāsns, pārber ar sezama sēklām, viegli apmaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtēm.
  3. Uz šķīvjiem kārto rukolu un krāsnī ceptos ķirbīšus. Tiem pāri pārber sāli, piparus un čili pārslas, apslaka ar medu un ķirbju sēklu eļļu.
  4. Virsū kārto drupinātu fetas sieru. Kraukšķīgumam var pievienot arī ķirbju sēklas.

Komentāri: