Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ķirbīšu salāti
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
1,2 kg muskata ķirbja
5 ēdamkarotes olīveļļas
4 ēdamkarotes sezama sēklu
6 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas
120 g fetas siera
½ tējkarotes čili pārslu
sāls un melnie pipari
rukola
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 °C temperatūrai grila režīmā. Nomizo ķirbi, izņem sēklas un sagriež 1,5 cm lielos kubiņos. Kārto uz cepamā papīra, pāri pārslaka olīveļļu un cep 20 minūtes.
Izņem no krāsns, pārber ar sezama sēklām, viegli apmaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Uz šķīvjiem kārto rukolu un krāsnī ceptos ķirbīšus. Tiem pāri pārber sāli, piparus un čili pārslas, apslaka ar medu un ķirbju sēklu eļļu.
Virsū kārto drupinātu fetas sieru. Kraukšķīgumam var pievienot arī ķirbju sēklas.
Komentāri: