Ķīnas kāpostu salāti ar dzeltenajiem tomātiem un sezama sēklu eļļu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g Ķīnas kāpostu
  • 5 mazie dzeltenie plūmju tomātiņi
  • maza buntīte diļļu
  • maza buntīte pētersīļu
  • 5 lociņi
  • 2 ēdamkarotes balto sezama sēklu
  • 2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu eļļas (vai Extra virgin sezama sēklu eļļa)
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote agaves sīrupa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kāpostus un tomātus sagriež mazos gabaliņos un liek lielā bļodā.
  2. Pievieno smalki sakapātus garšaugus.
  3. Sausā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēklas un pievieno salātiem.
  4. Viegli pārcilā salātus ar rokām.
  5. Īsi pirms pasniegšanas pievieno etiķi, agaves sīrupu, sezama sēklu eļļu, sāli un piparus.
  6. Pārcilā salātus vēl pāris reižu un ēd.