ĶIMEŅU SIERA MĒRCE AR KARTUPEĻU DAIVIŅĀM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļu

3 daiviņas ķiploku

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote sāls

½ tējkarotes maltu piparu

 

400 g ķimeņu siera

200 ml piena

1 daiviņa ķiploka

½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un sagriež daiviņās. Uzvāra sālsūdeni, un liek kartupeļus vārīties līdz pirmajam burbulim, tad nokāš.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai.
  3. Bļodā apmaisa kartupeļus, izspiestas ķiploku daiviņas, olīveļļu, sāli un piparus. Ber uz cepamās pannas un cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Sieru sarīvē. Mazā katliņā uz mazas uguns uzkarsē pienu, tam pievieno rīvēto sieru, izspiestu ķiploka daiviņu un sāli. Visu maisa, līdz masa ir krēmīga un viendabīga.
  5. Gatavos kartupeļus pasniedz ar ķimeņu siera mērci.