Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
ĶIMEŅU SIERA MĒRCE AR KARTUPEĻU DAIVIŅĀM
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
3 daiviņas ķiploku
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes maltu piparu
400 g ķimeņu siera
200 ml piena
1 daiviņa ķiploka
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā un sagriež daiviņās. Uzvāra sālsūdeni, un liek kartupeļus vārīties līdz pirmajam burbulim, tad nokāš.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 °C temperatūrai.
Bļodā apmaisa kartupeļus, izspiestas ķiploku daiviņas, olīveļļu, sāli un piparus. Ber uz cepamās pannas un cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
Sieru sarīvē. Mazā katliņā uz mazas uguns uzkarsē pienu, tam pievieno rīvēto sieru, izspiestu ķiploka daiviņu un sāli. Visu maisa, līdz masa ir krēmīga un viendabīga.
Gatavos kartupeļus pasniedz ar ķimeņu siera mērci.
Komentāri: