Kazas siera un bumbieru pīrāgs ar valriekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Siers un augļi ir klasiska kombinācija, kas vienmēr ir aktuāla. Augļiem, kā āboliem un bumbieriem, piestāv piesātināti un stipri sieri, tādēļ vienmēr laba izvēle ir kazas siers. Bumbieriem īpaši patīk zilais siers, ar ko vienmēr var papildināt šo augli. Ja ir iespēja, noteikti iesaku šādā receptē pamēģināt izmantot filo mīklu, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma. Tas kūkai piešķirs citu raksturu, un būs skaisti kraukšķīga mīkla ar mīkstu pildījumu.

Sastāvdaļas

  • 300 g kārtainās rauga mīklas
  • 3 vidēja izmēra bumbieri (‘Conference’)
  • 300 g svaigā, mīkstā kazas siera bez piedevām
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • šķipsniņa sāls
  • 1 sauja sakapātu valriekstu
  • 1–2 ēdamkarotes medus
  • rozmarīns

Pagatavošana

8 porcijām

  1. Gatavu mīklu izrullē un liek ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā tartes vai kūkas formā, atstājot neregulāras malas. Formas veidam nav nozīmes. Sadursta ar dakšiņu.
  2. Bļodā liek kazas sieru, pievieno saldo krējumu, olas, sāli un labi samaisa, var izmantot mikseri.
  3. Tartes formā izkārto daļu nomizotu un sagrieztu bumbierus pārlej ar siera masu, atkal liek kārtu ar bumbieriem, un pa virsu pārkaisa valriekstus. Pirms cepšanas pārlej ar medu.
  4. Liek līdz 190 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep, līdz mīkla zeltaini brūna un medus uz siera sācis karamelizēties. Pārkaisa ar svaigu rozmarīnu.