KAZAS SIERA TARTE AR ZEMENĒM UN PURAVU DĪGSTIEM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 200 g mandeļu miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 110 g izkausētas kokosriekstu eļļas

PILDĪJUMAM

  • 150 g mīkstā kazas siera
  • 220 g Islandes beztauku jogurta
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 800 g zemeņu
  • sauja puravu dīgstu

Pagatavošana

  1. Mandeļu miltiem pievieno kakao, sāli, kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu, visu samaisa, līdz veidojas drupačveidīga masa (gluži kā smilšu mīkla). Mīklu ar pirkstiem iespaida cepamajā tartes formā. Ar dakšu to sadursta un liek ledusskapī atpūsties uz pusstundu.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, un cep tarti 15 minūtes vai līdz tā sāk kļūt zeltaini brūna. Izņem no krāsns un atdzesē.
  3. Pagatavo pildījumu. Ar mikseri kopā puto kazas sieru, jogurtu un kļavu sīrupu, līdz masa ir viendabīga. To pilda atdzesētajā tartes formā.
  4. Pāri kārto mazgātas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Visu pārkaisa ar puravu dīgstiem, kas tartei dos pikantumu.

Komentāri: