Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KAZAS SIERA TARTE AR ZEMENĒM UN PURAVU DĪGSTIEM
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
200 g mandeļu miltu
½ tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes kakao
4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
110 g izkausētas kokosriekstu eļļas
PILDĪJUMAM
150 g mīkstā kazas siera
220 g Islandes beztauku jogurta
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
800 g zemeņu
sauja puravu dīgstu
Pagatavošana
Mandeļu miltiem pievieno kakao, sāli, kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu, visu samaisa, līdz veidojas drupačveidīga masa (gluži kā smilšu mīkla). Mīklu ar pirkstiem iespaida cepamajā tartes formā. Ar dakšu to sadursta un liek ledusskapī atpūsties uz pusstundu.
Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, un cep tarti 15 minūtes vai līdz tā sāk kļūt zeltaini brūna. Izņem no krāsns un atdzesē.
Pagatavo pildījumu. Ar mikseri kopā puto kazas sieru, jogurtu un kļavu sīrupu, līdz masa ir viendabīga. To pilda atdzesētajā tartes formā.
Pāri kārto mazgātas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Visu pārkaisa ar puravu dīgstiem, kas tartei dos pikantumu.
Komentāri: