Vienkārši pagatavojama, bet ļoti sātīga un garšīga tarte. Ar šādu daudzumu pietiks četriem labi izsalkušiem ēdājiem.
1. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Mīklu viegli izrullē un ieklāj apaļajā cepamformā. Pīrāga pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties ~ 8–10 minūtes, kamēr tā zeltaina.
2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Cukīni sagriež šaurās sloksnītēs un apcep, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.
3. Trauciņā sakuļ olas un pienu, pierīvē laima miziņu, pievieno sakapātas piparmētras.
4. Sarīvē kazas sieru un mazos gabaliņos saplēš mocarellas sieru. Cukīni un sieru sajauc ar olu maisījumu. No krāsns izņem apbrūnināto pamatni un vienmērīgi pārlej ar sagatavoto masu. Cep vēl ~ 10–12 minūtes, līdz pīrāgs sastindzis.
Pasniedz sagrieztu gabaliņos. Labi garšos gan silts, gan atdzisis.
Komentāri: