Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kazas siera kūkas ar avenēm un itāļu meringu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
200 g grauzdētu mandeļu miltu
60 g sviesta
250 g kazas krēmsiera
100 g cukura
8 g kukurūzas cietes
1 vaniļas pāksts
2 olas
150 g aveņu
50 g cukura
5 g želatīna
50 g ūdens
ITĀĻU MERINGAM
2 olu baltumi
100 g cukura
40 g ūdens
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Mandeļu miltus nedaudz apgrauzdē uz pannas. Tiem pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Mafinu pannā klāj cepamos papīriņus vai silikona formiņas, iesmērē ar sviesta kārtiņu. Ja vēlas vienu veselu kūku, šo recepti pagatavo 20 cm/dm cepamajā formā. Sagatavoto pamatnes masu ber formiņās un rūpīgi nopresē.
Pagatavo krēma kārtu. Lielā bļodā samaisa kazas krēmsieru ar kukurūzas cieti, vaniļas sēkliņām un cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Sadala to pa formiņām un cep krāsnī 20 minūtes. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
Tikmēr pagatavo aveņu želeju. Katliņā vāra avenes kopā ar cukuru un nedaudz ūdens. Vāra, līdz liekais šķidrums iztvaikojis. Noņem no uguns.
Atlikušajā ūdens daudzumā ~ 5 minūtes uzbriedina želatīnu. To pievieno savārītajām ogām, kamēr tās vēl karstas. Ļauj, lai izkūst.
Aveņu želeju izspiež cauri sietam, lai atbrīvotos no sēkliņām. Želeju pārlej atdzisušajām kūkām un liek ledusskapī sacietēt.
Beidzamo pagatavo meringu. Katliņā liek vārīties ūdeni kopā ar cukuru. Nemaisot ļauj tam vārīties 2–5 minūtes, līdz izveidojies sīrups. Olbaltumu puto un pamazām pievieno verdošo sīrupu. Puto 5–10 minūtes, līdz merings gandrīz atdzisis. Olbaltumu liek konditorejas maisiņā un dekorē kūciņas.
Komentāri: