Kartupeļu un ziedkāpostu karijs

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote olīveļļas

1 sīpols

4 daiviņas ķiploku

ingvers ½ īkšķa izmērā

1 tējkarote malta kumīna

1 tējkarote malta koriandra

1 ēdamkarote karija pulvera

1 maza ziedkāposta galviņa

300 g kartupeļu

250 g konservētu turku zirņu

820 g konservētu tomātu

200 ml saldā krējuma

šķipsna sāls

svaigs koriandrs, vārīti rīsi, bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un ingveru sakapā.
  2. Katlā lej eļļu, izvēlas režīmu “cepšana” un iestata 160 ºC temperatūru.
  3. Sīpolus, ķiplokus un ingveru liek katlā cepties apmēram 7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Pievieno kumīnu, koriandru un kariju, samaisa un cep vēl 2 minūtes.
  5. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās un sagriež nelielos gabalos. Kartupeļus nomizo un sagriež tik lielos gabalos, kādi ir ziedkāpostu gabaliņi.
  6. Dārzeņus pievieno katlā kopā ar noskalotiem turku zirņiem, konservētiem tomātiem, saldo krējumu un sāli. Kārtīgi samaisa.
  7. Katlam izvēlas režīmu “multi”, iestata 120 ºC temperatūru un izvēlas laiku 1 stundu.
  8. Gatavo kariju pasniedz ar vārītiem rīsiem, svaigu koriandru un bezpiedevu jogurtu.