Kartupeļu un paipalu olu salāti ar anšoviem jogurta un sinepju mērcē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šiem salātiem var izmantot jebkādas sāļas un izteiksmīgas zivis, piemēram, kūpinātu makreli. Zaļie zirnīši piešķirs svaigumu gan garšas, gan krāsas ziņā. Sinepes piedos asumu, estragons labi ies kopā ar paipalu olām, bet visu kopā savienos jogurta mērce.

Sastāvdaļas

  • 400 g kartupeļu
  • 5–8 paipalu olas
  • 100 g zaļo zirnīšu vai sojas pupiņu
  • 70 g anšovu vai ķilavu
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • sula un miziņa no ½ citrona
  • 100 ml grieķu jogurta
  • pāris ēdamkarotes eļļas
  • pāris zariņu estragona

Pagatavošana

  1. Izvāra kartupeļus.
  2. Vārošā ūdenī liek paipalu olas. Vāra 3–3,5 minūtes mīksti vārītām olām, 4 minūtes cieti vārītām.
  3. Bļodiņā ar dakšiņu vai piestā saspaida pāris anšovu vai ķilavu fileju, pievieno sinepes, citronu sulu, eļļu un nedaudz sāli, visu kārtīgi samaisa.
  4. Uz smalkās rīves pierīvē citrona miziņu. Krēmīgumam pievieno grieķu jogurtu.
  5. Kartupeļus sagriež nelielās daiviņās.
  6. Visas salātu sastāvdaļas kārto uz liela šķīvja kopā ar zaļajiem zirnīšiem, uz pusēm pārgrieztām paipalu olām, ķilavām, pārlej pāri sinepju mērci un pārber ar estragona lapām.