KARTUPEĻU TORNĪŠI AR ROZMARĪNU

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 80 g izkausēta sviesta
  • 3 zariņi svaiga rozmarīna
  • 3–4 vidēja izmēra ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes sāls
  • šķipsniņa maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās.
  2. Sagrieztos kartupeļus liek lielā bļodā, aplej ar ⅔ izkausētā sviesta, pārber ar sāli, maltiem melnajiem pipariem, smalki sakapātu rozmarīnu, izspiestām ķiploka daiviņām un kārtīgi samaisa tā, lai visas kartupeļu šķēlītes ir noklātas ar sviestu un garšvielām.
  3. Ar atlikušo trešdaļu izkausētā sviesta bagātīgi ieziež metāla mafinu pannas formiņas.
  4. Pannu ar kartupeļu tornīšiem pārklāj ar cepamo papīru, to liek līdz 190 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 40 minūtes, tad cepamo papīru noņem un kartupeļus apbrūnina vēl 10–15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: