Tradicionālos bavāriešu kartupeļu salātus pasniedz siltus, kopā ar Vīnes šniceli vai saceptu vistas fileju. Salātus var pagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas uzsildīt cepeškrāsnī. Ja salātus pasniedz bez gaļas piedevām, tad tos dekorē ar vārītu olu.
Dekoram:
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Kad kartupeļi ir gatavi, nolej ūdeni, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
Atsevišķā katliņā uzkarsē ābolu sulu un ūdeni. Pievieno etiķi, sinepes, cukuru, sauso buljona maisījumu un uzvāra.
Mērcei ir jābūt skābeni pikantai. Nepieciešamības gadījumā var pievienot vēl mazliet kādu mērces sastāvdaļu.
Uzkarsē pannā eļļu un sviestu. Liek cepties paprikas gabaliņus. Pacep ~ 5–10 minūtes.
Pievieno sīpolus un cep vēl 3 minūtes.
Mērci pārlej kartupeļiem un viegli sacilā kopā.
Tad pievieno sacepto papriku un sīpolus un visu kārtīgi izmaisa.
Pasniedz galdā siltus. Pēc izvēles rotā ar cieti vārītas olas daiviņām un kapātiem zaļumiem.
Komentāri: