Kartupeļu salāti ar riekstiem un mango mērci

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Vasaras karstumā, kad ārā svelme sasniedz pat 30 grādus, negribas siltas pusdienas vai vakariņas. Šī recepte ir kā radīta tieši šādam laikam – auksti kartupeļu salāti, papildināti ar tomātiem, riekstiem, zaļumiem un aromātisko mango čatniju, kas nopērkams gandrīz visos Latvijas lielveikalos.

Šī ir tikai viena no receptēm, kas atklāj, kā ar šo čatniju jeb mērci pierastam ēdienam piešķirt jaunu garšas niansi. Salātus pirms pasniegšanas ieteicams neilgu laiciņu paturēt ledusskapī, lai dažādās garšas labāk “sadraudzējas”.

Sastāvdaļas

  • 300g ar mizu vārītu, aukstu kartupeļu
  • 140g grauzdētu Indijas riekstu
  • 140g grauzdētu zemesriekstu
  • 1 liels sīpols
  • 1 buntīte svaigas kinzas
  • 1 liels tomāts
  • 5 ēdamkarotes Patak’s Mango čatnija
  • 1 citrons
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus notīra un sagriež mazos kubiņos.
  2. Riekstus sasmalcina.
  3. Sīpolu notīra un smalki sagriež.
  4. Citronu nomazgā un izspiež sulu.
  5. Tomātu un zaļumus nomazgā. Tomātu sagriež mazos gabaliņos, zaļumus sasmalcina.
  6. Bļodā liek kartupeļus, tomātus, pieber riekstus, sīpolus un zaļumus. Visu samaisa.
  7. Pielej citrona sulu, pieber šķipsniņu sāls, maltus melnos piparus un pievieno mango čatniju. Samaisa un liek ledusskapī “atpūsties”. Pasniedz pēc aptuveni stundas.