Kartupeļu salāti ar ceptu ķiploku mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1kg mazo kartupelīšu
  • eļļa cepšanai
  • 4 daiviņas ķiploku
  • liela sauja svaiga bazilika
  • buntīte maurlociņu
  • buntīte diļļu

MĒRCEI

  • 2 saujas Indijas riekstu
  • 200 ml ūdens (vai vairāk, ja grib šķidrāku mērci)
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no 1/2 citrona
  • 2 tējkarotes Dižonas sinepju
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Kartupeļus pārgriež uz pusēm, apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī 35–40 minūtes. Kopā ar kartupeļiem liek cepties arī ķiploka daiviņas. Pēc cepšanas visu nedaudz atdzesē.
  2. Visus zaļumus sakapā un liek bļodā kopā ar kartupeļiem.
  3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī kopā ar krāsnī ceptajiem ķiplokiem un sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
  4. Mērci pārlej kartupeļiem un zaļumiem, samaisa un pasniedz.