Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Kartupeļu sacepums
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g jauno kartupeļu
1 tējkarote sviesta
pāris zariņu svaiga timiāna
miziņas n 2 citroniem
sauja rīvēta cietā siera
1 ola
150 ml saldā krējuma
1,5 tējkarotes medus
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Var izvēlēties arī lielākus kartupeļus, apgriezt tiem maliņas, izveidojot taisnstūra formu.
Nelielā bļodiņā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, citronu miziņas, rīvēto sieru, sāli un medu. Visu sajauc viendabīgā masā.
Keramisko cepamo formu ietauko ar sviestu, un pamīšus vertikāli kārto kartupeļu šķēlītes, līdz ir aizpildīta visa forma.
Kartupeļus pārlej ar pagatavoto maisījumu, formu pārklāj ar foliju un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī. Cep 40 minūtes, pēdējās 10 minūtes noņemot foliju. Ja vēlas, pēdējās 10 minūtēs starp kartupeļiem var saspraust sparģeļu gabaliņus, lai sacepums izskatās krāsaināk.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: