Recepte

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 6–8 vidēja izmēra kartupeļi
  • 200 g siera
  • 100 g skābā krējuma
  • 400 g maltas tītara gaļas
  • 1 puravs
  • ⅓ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 5 zariņi timiāna
  • 1 citrons
  • 2 olas
  • 1 tējkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un novāra tā, lai tie ir gana stingri. Sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Kamēr vārās kartupeļi, uz pannas apcep smalki sakapātu puravu, malto gaļu un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Pievieno smalki sarīvētas citrona miziņas un timiāna lapiņas.
  3. Olas sakuļ ar skābo krējumu. Sieru sarīvē.
  4. Karstumizturīgu veidni ietauko ar sviestu. Pamatnē vienmērīgi izklāj kartupeļu šķēlītes. Pāri liek apcepto gaļu un pārlej ar daļu olu un krējuma maisījuma, pārkaisa daļu siera, turpina ar kartupeļu šķēlītēm un atkārto, kamēr visas sastāvdaļas izlietotas. Noslēdz ar kartupeļu kārtu, kam pārlej atlikušo krējuma maisījumu un bagātīgi pārber ar sieru.
  5. Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: