Ļoti sātīga un garda kartupeļu biezeņa interpretācija brīvdienām.
1.Kartupeļus izvāra mīkstus un vēl karstus saspaida biezenī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Saspaidīto kartupeļu masā iemaisa sieru, pienu, buljonu un sāli.
2. Pagatavo mīklu. Bļodā ieber miltus un sāli. Vidū izveido iedobi un ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas un mazliet silta ūdens. Pamazām iestrādā miltus, pievienojot tik daudz ūdens, lai veidotos stingra mīkla. Mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga un elastīga.
3. Mīklas veltni un dēlīti ierīvē ar miltiem, un mīklu izveltnē plānā kārtiņā. Izgriež 2 nevienādus apļus vai taisnstūrus atkarībā no tā, kādu formu izmantosiet.Lielāko mīklas daļu klāj ietaukotā veidnē kā pamatu.
4. virsū pa kārtām liek kartupeļu masu un plānas bekona šķēlītes. Atkārto vairākas reizes, līdz forma aizpildīta. Pārklāj ar otru mīklas daļu, un saspiež maliņas. Apziež ar atlikušo eļļu un sadursta ar dakšiņu.
5. Cep 45 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Pasniedz siltu.
Komentāri: