Kartupeļu pankūkas Kuldīgas gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ~ 500 g kartupeļu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 200 g biezpiena
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 mazs sīpols
  • svaigi zaļumi pēc izvēles
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra, smalki sakapā kopā ar zaļumiem un pievieno biezpienam. Tāpat pievieno ķimenes, šķipsniņu sāls un visu samaisa.
  2. Tīrus nomizotus kartupeļus sarīvē uz smalkās vai vidējās rīves un pagatavo pankūku mīklu, pievienojot olu, sāli, piparus un miltus. Samaisa. Sakarsē pannā eļļu, ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas un apcep tās no vienas puses zeltainas.
  3. Uzliek biezpienu un nākamo mīklas kārtu.
  4. Pankūku veikli apgriež un apcep zeltainu otru pusi.
  5. Pasniedz ar skābo krējumu vai piedevām pēc izvēles.

 

Uzmanību!

Izceptās pankūkas nevajadzētu likt citu citai virsu, jo tad pankūkas salīp kopā un zaudē kraukšķīgumu!

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra, smalki sakapā kopā ar zaļumiem un pievieno biezpienam. Tāpat pievieno ķimenes, šķipsniņu sāls un visu samaisa.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tīrus nomizotus kartupeļus sarīvē uz smalkās vai vidējās rīves un pagatavo pankūku mīklu, pievienojot olu, sāli, piparus un miltus. Samaisa. Sakarsē pannā eļļu, ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas un apcep tās no vienas puses zeltainas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek biezpienu un nākamo mīklas kārtu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pankūku veikli apgriež un apcep zeltainu otru pusi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar skābo krējumu vai piedevām pēc izvēles.

Komentāri: