Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
KARTUPEĻU LAIVIŅAS
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
3 lieli ar mizu novārīti kartupeļi
200 g konservētu sarkano pupiņu
200 g konservētas kukurūzas
80 g Čedaras siera
1 sīpols
1 ēdamkarote sviesta
2 daiviņas ķiploku
70 g krēmsiera
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
šķipsniņa sāls
1/5 tējkarotes asās paprikas pulvera
Pagatavošana
Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, un ar karoti izgrebj to viduci.
Uz pannas izkausētā sviestā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno pupiņas, kukurūzu, smalki sakapātas ķiploka daiviņas, pusi gabaliņos sagrieztu novārīto kartupeļu vidiņu, asās paprikas pulveri, sāli, krēmsieru, apmaisa, un pannu noņem no plīts.
Izgrebtās kartupeļu pusītes izkārto karstumizturīgā traukā, tās piepilda ar pannā pagatavoto pildījumu, bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu Čedaras sieru. Pannu liek līdz 200 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un kartupeļu laiviņas gatavo 10–15 minūtes.
Pasniedz karstas, pārkaisītas ar sakapātiem lokiem.
Komentāri: