KARTUPEĻU LAIVIŅAS

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 3 lieli ar mizu novārīti kartupeļi
  • 200 g konservētu sarkano pupiņu
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • 80 g Čedaras siera
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 70 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/5 tējkarotes asās paprikas pulvera

Pagatavošana

  1. Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, un ar karoti izgrebj to viduci.
  2. Uz pannas izkausētā sviestā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno pupiņas, kukurūzu, smalki sakapātas ķiploka daiviņas, pusi gabaliņos sagrieztu novārīto kartupeļu vidiņu, asās paprikas pulveri, sāli, krēmsieru, apmaisa, un pannu noņem no plīts.
  3. Izgrebtās kartupeļu pusītes izkārto karstumizturīgā traukā, tās piepilda ar pannā pagatavoto pildījumu, bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu Čedaras sieru. Pannu liek līdz 200 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un kartupeļu laiviņas gatavo 10–15 minūtes.
  4. Pasniedz karstas, pārkaisītas ar sakapātiem lokiem.