Kartupeļu gratēns

līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 8 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 šalotes sīpols
  • 100 ml saldā krējuma
  • 20 g sviesta
  • 50 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru.
  2. Kartupeļus rūpīgi notīra un sagriež plānās šķēlītēs. No kartupeļu šķēlēm sakrāmē tornīšus. Pa virsu liek šķēli šalotes sīpola.
  3. Katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno saldo krējumu un pierīvē sieru. Uz katra tornīša uzlej ēdamkaroti saldā krējuma maisījuma. Liek krāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz kartupeļu malas kļuvušas zeltaini brūnas.