Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kartupeļu gratēns
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
8 vidēja lieluma kartupeļi
1 šalotes sīpols
100 ml saldā krējuma
20 g sviesta
50 g cietā siera
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru.
Kartupeļus rūpīgi notīra un sagriež plānās šķēlītēs. No kartupeļu šķēlēm sakrāmē tornīšus. Pa virsu liek šķēli šalotes sīpola.
Katliņā izkausē sviestu. Tam pievieno saldo krējumu un pierīvē sieru. Uz katra tornīša uzlej ēdamkaroti saldā krējuma maisījuma. Liek krāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz kartupeļu malas kļuvušas zeltaini brūnas.
Komentāri: