Kārtainās mīklas kūciņas ar baltās šokolādes krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Viegli pagatavojams, bet ļoti skaists deserts. Jāatzīst – arī diezgan trekns un sātīgs. Taču dienās, kad vēlies palutināt sevi un mīļos ar kaut ko garšās bagātīgu, var atļauties pagatavot šo brīnišķīgo desertu. No šī daudzuma sanāks četras mazas, bet ļoti sātīgas kūciņas.

Sastāvdaļas

  • 60 g jeb 1 plāksne bezrauga kārtainās mīklas
  • 170 g baltās šokolādes
  • 300 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • svaigas ogas

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu sagriež vienādos garenos taisnstūros un liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes, kamēr tā kļūst uzpūtusies un zeltaina.
  2. Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā 100 g saldā krējuma izkausē balto šokolādi, pēc tam to novieto ledusskapī atdzesēties.
  3. Tikmēr saputo putukrējumu no 200 g saldā krējuma un 1 ēdamkarotes cukura.
  4. Putukrējuma masu uzmanīgi sajauc ar baltās šokolādes masu.
  5. Kārtainās mīklas gaisīgos taisnstūrīšus pārgriež uz pusēm, uz vienas pusītes klāj krēmu, virs tā uzber ogas, un pāri liek otru kārtainās mīklas pusīti.
1. pagatavošanas solis
Kucina_1

Kārtaino mīklu sagriež vienādos garenos taisnstūros un liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes, kamēr tā kļūst uzpūtusies un zeltaina.

2. pagatavošanas solis
Kucina_2

Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā 100 g saldā krējuma izkausē balto šokolādi, pēc tam to novieto ledusskapī atdzesēties.

3. pagatavošanas solis
Kucina_3

Tikmēr saputo putukrējumu no 200 g saldā krējuma un 1 ēdamkarotes cukura.

4. pagatavošanas solis
Kucina_4

Putukrējuma masu uzmanīgi sajauc ar baltās šokolādes masu.

5. pagatavošanas solis
Kucina_final

Kārtainās mīklas gaisīgos taisnstūrīšus pārgriež uz pusēm, uz vienas pusītes klāj krēmu, virs tā uzber ogas, un pāri liek otru kārtainās mīklas pusīti.