Karsto kāpostu un lapu salāti

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ galviņas Savojas kāposta
  • 1 galviņa radičio salātu
  • 1 šalotes sīpols
  • 50 g lielogu dzērveņu
  • 100 g štovētu kāpostu
  • 1 galviņa cigoriņu salātu
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 2 ēdamkarotes vīgriežu vai bērzu sulas sīrupa
  • sāls un pipars pēc garšas
  • eļļa vai sviests

Pagatavošana

Viegli apcep sīpolus un liek klāt sagrieztu Savojas kāpostu. Kamēr viss lēnām sautējas (1–2 minūtes), sagriež sarkanos radičio, saplūkā cigoriņu lapas un liek klāt. Liek klāt štovētos kāpostus, ābolu etiķi, vīgriežu vai bērzu sulas sīrupu, sāli un piparus pēc garšas. Salātus pasniedz karstus katram atsevišķi vai kopīgā bļodā un liek uz galda!