Karstās rīta ābolmaizes

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 8 tostermaizes šķēles
  • 5 vidēji āboli
  • 200 ml skābā krējuma
  • 2 ola
  • 1 glāze piena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • ½ tējkarote kanēlis

Pagatavošana

1. Cepamo veidni ietauko ar piciņu sviesta.

2. Pienu ielej šķīvī. Tostermaizes šķēles nedaudz pamērcē pienā un kārto veidnē cieši kopā.

3. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

4. Krējumu sajauc ar olu un cukuru.

5. Uz katras maizes šķēles liek rindās ābolu šķēlītes.

6. Visu pārlej ar krējuma–olu masu. Pārkaisa ar kanēli.

7. Cep līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī, līdz “ābolmaizes” virsiņa ir viegli brūna un visa māja smaržo.

8. Pasniedz karstas.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo veidni ietauko ar piciņu sviesta.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienu ielej šķīvī. Tostermaizes šķēles nedaudz pamērcē pienā un kārto veidnē cieši kopā.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

 

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krējumu sajauc ar olu un cukuru.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz katras maizes šķēles liek rindās ābolu šķēlītes.

 

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar krējuma–olu masu. Pārkaisa ar kanēli.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī, līdz “ābolmaizes” virsiņa ir viegli brūna un visa māja smaržo.

Pasniedz karstas.

Komentāri: