Siltā auzu dzērienā iemaisa sauso raugu un cukuru. Pagaida, līdz raugs aktivējies un šķidruma virspusē parādās putas.
Pievieno izkausētu sviestu.
Izsijātos miltos iemaisa sāli un samaltas koriandra sēklas.
Visu jauc kopā un mīca, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Ierīvē apelsīna miziņu un turpina mīcīt uz galda 5 minūtes, līdz mīkla kļūst elastīga. Atstāj istabas temperatūrā ar dvieli pārklātā bļodā uzraudzēties apmēram 40 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Cukuru sajauc ar maltajām kardamona sēklām un 2 ēdamkarotes atliek malā. Atlikušo cukuru iemaisa mīkstā sviestā.
Uzraudzēto mīklu izrullē uz galda, kas noklāts ar miltiem, vienmērīgi izsmērē pildījuma masu. Mīklu loka trijās daļās un vēlreiz trijās daļās pretējā virzienā, un tad izrullē.
Mīklu griež apmēram 12 garās strēmelēs, katru strēmeli aptin vairākas reizes ap rādītāja un vidējo pirkstu un strēmeles galu, aptinot pretējā virzienā, aizloka. Kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru maizīti apber ar atlikto kardamona cukuru. Atstāj raudzēties uz vēl 20 minūtēm.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai, un liek maizītes cepties uz 20 minūtēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: