Kardamona maizītes

Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

12 porcijām

  • 200 ml auzu dzēriena
  • 12 g sausā rauga
  • 30 g cukura
  • 60 g vegāniskā sviesta
  • 360 g miltu
  • šķipsna sāls
  • 1,5 tējkarotes svaigi maltu koriandra sēklu
  • miziņa no 1 apelsīna

 

PILDĪJUMAM

  • 70 g vegāniskā sviesta
  • 100 g cukura
  • 3 tējkarotes svaigi maltas kardamona sēklas

Pagatavošana

12 porcijām

  1. Siltā auzu dzērienā iemaisa sauso raugu un cukuru. Pagaida, līdz raugs aktivējies un šķidruma virspusē parādās putas.
  2. Pievieno izkausētu sviestu.
  3. Izsijātos miltos iemaisa sāli un samaltas koriandra sēklas.
  4. Visu jauc kopā un mīca, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Ierīvē apelsīna miziņu un turpina mīcīt uz galda 5 minūtes, līdz mīkla kļūst elastīga. Atstāj istabas temperatūrā ar dvieli pārklātā bļodā uzraudzēties apmēram 40 minūtes.
  5. Pagatavo pildījumu. Cukuru sajauc ar maltajām kardamona sēklām un 2 ēdamkarotes atliek malā. Atlikušo cukuru iemaisa mīkstā sviestā.
  6. Uzraudzēto mīklu izrullē uz galda, kas noklāts ar miltiem, vienmērīgi izsmērē pildījuma masu. Mīklu loka trijās daļās un vēlreiz trijās daļās pretējā virzienā, un tad izrullē.
  7. Mīklu griež apmēram 12 garās strēmelēs, katru strēmeli aptin vairākas reizes ap rādītāja un vidējo pirkstu un strēmeles galu, aptinot pretējā virzienā, aizloka. Kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru maizīti apber ar atlikto kardamona cukuru. Atstāj raudzēties uz vēl 20 minūtēm.
  8. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai, un liek maizītes cepties uz 20 minūtēm.