Karamelizēti dārzeņi ar tahini mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

600 g burkānu

200 g pastinaku

300 g kāļu

olīveļļa cepšanai

sāls un pipari pēc garšas

 

MĒRCEI

20 g Extra virgin olīveļļas

85 g tahini pastas

10 g citronu sulas

50 g kļavu sīrupa

¼ tējkarotes Kajennas piparu

¼ tējkarotes jūras sāls

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus nomizo un sagriež vienādos gabalos. Pēc izvēles var izmantot jebkurus citus sakņu dārzeņus.
  2. Dārzeņus apslaka ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas un liek līdz 180 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
  3. Visas mērces sastāvdaļas samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.
  4. Kad dārzeņi apcepušies zeltaini brūni, pievieno mērci un liek krāsnī vēl uz 5–10 minūtēm. Pasniedz siltus.