Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru un kazas siera mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Prosa ir par zemu novērtēts produkts – tā ir gan superveselīga, gan lēta. Sablendētie spināti piešķirs zaļumu, bet pētersīļi – izteiksmīgu aromātu. Citronu var likt droši daudz, jo šajā receptē svarīgi ir kontrasti – karamelizēta salda paprika ar svaigu, skābenu prosas pildījumu, pārlieta ar krēmīgu piparmētru un kazas siera mērci, kas kontrastē ar kraukšķīgiem pekanriekstiem.

Sastāvdaļas

  • 300 g prosas
  • 200 g spinātu
  • neliela bunte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 70 g Parmas siera
  • sula no 1 citrona
  • 4 paprikas
  • brūnais cukurs
  • baltvīna etiķis
  • 80 g pekanriekstu
  • 100 g mīkstā kazas siera
  • 100 ml grieķu jogurta
  • bunte piparmētru
  • 1 ēdamkarote medus
  • olīveļļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Prosu noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam ~ 20 minūtēs novāra gatavu.
  2. Blenderī sablendē spinātus ar ~ 50 ml olīveļļas, Parmas sieru, pētersīļiem, 1 ķiploka daiviņu un sulu no 1 citrona. Masai jābūt mērces konsistencē. Ja par biezu – pievieno nedaudz ūdens. Iemaisa izvārītajā prosā.
  3. Paprikas nomizo ar kartupeļu mizotāju, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Uz sakarsētas pannas liek paprikas, pārber ar brūno cukuru un nedaudz baltvīna etiķa. Karamelizē, līdz paprikas mīkstas un brūnas.
  4. Sagrauzdē pekanriekstus.
  5. Sablendē ½ norādītā kazas siera daudzuma, 1 ķiploka daiviņu, piparmētras, medu, pāris ēdamkarotes grieķu jogurta un pāris ēdamkarotes olīveļļas ar sāli. Pēc tam samaisa ar atlikušo grieķu jogurtu un kazas sieru, lai iegūtu biezāku konsistenci, jo blendējot tā kļūst pārāk šķidra.
  6. Prosas masu pilda karamelizētajās paprikas pusītēs, pa virsu pārlej piparmētru un kazas siera mērci un dekorē ar piparmētru lapiņām un apgrauzdētajiem pekanriekstiem.

Komentāri: