Kāpostu bekonvrapi ar kūpinātas paprikas majonēzi

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra kāposts
  • 200 g bekona plānās, garās šķēlēs
  • 50 g majonēzes
  • 100 g turku jogurta
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes brūnā cukura
  • 1 citrons
  • mazliet eļļas
  • mazliet sāls

Pagatavošana

  1. Kāpostu sagriež apmēram 1–1,5 cm biezās šķēlēs, apsāla un aptin ar bekona šķēli.
  2. Izkārto uz cepamā papīra, liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 15 minūtes.
  3. Pagatavo mērci. Smalki sasmalcina ķiploku un sajauc ar turku jogurtu, majonēzi, paprikas pulveri, brūno cukuru un citronu sulu.
  4. Pasniedz karstus, kopā ar mērci.

Komentāri: