Kaneloni ar rikotu un spinātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Itālijas garšai ir neskaitāmi daudz variāciju, tāpēc šī virtuve nekad neapnīk. Šoreiz gatavojam sulīgos kaneloni rullīšus ar rikotas un spinātu pildījumi. Kāds ir sulīgu kaneloni noslēpums? Electrolux cepeškrāsns tvaika režīms, protams, taču recepte izdosies ikvienam un jebkurā cepeškrāsnī.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kanelonu jeb makaronu trubiņu
  • 500 g rikotas siera
  • 250 g maskarpones siera
  • 50 g Parmas siera
  • 150 g spinātu
  • ½ tējkarotes kaltētu drupinātu ķiploku
  • šķipsna sāls
  • šķipsna maltu melno piparu
  • 800 g tomātu savā sulā
  • ½ tējkarotes kaltēta timiāna
  • ½ tējkarotes kaltēta rozmarīna
  • ½ tējkarotes kaltēta oregano
  • 2 mocarellas siera bumbas

Pagatavošana

  1. Katliņā liek tomātus savā sulā, pievieno kaltētos garšaugus – timiānu, rozmarīnu, oregano, šķipsnu sāls, visu uzvāra, līdz tomātu mērce nedaudz sabiezē.
  2. Spinātu lapas noskalo un sagriež smalkāk, liek pannā ar nedaudz olīveļļas, pievieno kaltētus drupinātus ķiplokus un apcep, līdz spināti sarūk apjomā un kļūst tumši zaļi.
  3. Bļodā liek rikotas sieru, maskarpones sieru, rīvētu Parmas sieru, šķipsnu sāls, maltus melnos piparus un saceptos spinātus. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Lai trubiņas būtu vieglāk sapildīt, siera masu liek konditorejas maisiņā.
  5. Cepamajā traukā liek pusi tomātu mērces, pa visu kārto sapildītās trubiņas citu blakus citai. Kad izmantota visa siera masa un sapildītas visas trubiņas, tās pārlej ar atlikušo tomātu mērci. Visam pāri liek gabaliņos saplēstu mocarellas sieru.
  6. Cepamo trauku liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz trubiņas ir mīkstas un siers augšpusē viegli apbrūnējis.