Klasiska un garda kanēļmaizīšu recepte ar pāris variācijām. Kanēlis bieži tiek saistīts ar ziemas sezonu, bet jāteic, ka svaigas, smaržīgas un pašu gatavotas kanēļmaizītes būs tieši laikā arī vasaras sezonā. Galvenais – neskopoties ar kanēli! Šī recepte būs lieliska brīvdienu brokastīm, izbraukumiem pie dabas vai kā ciema kukulis mājas ballītei.
Variācijas
Pildījumam kanēļa vietā vai izmantot arī 100 g sasmalcinātas šokolādes, pēc vēlēšanās var pievienot 2 ēdamkarotes magoņu.
Ja paliek pie kanēļmaizītēm, tad vasarīgumam var pievienot sauju meža melleņu – saspaida tās kopā ar pārējām sastāvdaļām.
Mazliet amerikāniskākai versijai var pagatavot glazūru:
Sastāvdaļas samaisa bļodiņā, līdz izveidojas krēmīga masa. Plānā kārtiņā apsmērē ar to izceptās maizītes.
Paldies par recepti! Pirmo reizi cepu ko no konditorejas, sanāca lielas un supergardas kanēļa bulciņas!
Gatavoju kanēļmaizītes un nesapratu, kur rodas 5.punkta ‘atlikusī’ ola? Ja pildījumam nepieciešama 1 ola un visas tā sastāvdaļas ir jāsajauc kopā.
Mīklu nemaz neraudzē? Kāpēc?
Man arī interesē iatbilde uz epriekš uzdoto jautājumu, rugs pievienots, bet nav raudzēšanas procesa, vai tā ir kļūda?
Pirmo reizi gatavoju kanēļmaizites, pēc šīs receptes un nekas nesanāca, jāliek raugu bet neraudzē, tas arī savādi, bet uzticējos.
Nav skaidrs, cik tad tās olas jāliek, pieliku divas, jo gan 1. Gan 2. Punktā ir pa vienai Olai.. bet 5 tajā punktā pēkšņi parādās atlikusi olu masa, no kurienes?
Ja pildījumu gatavo no minētajām sastāvdaļām, rodas šķidra masa, nevis pasta, jo ola šķīdina cukuru…. Izlīdzējos, pieliekot kokosa miltus, bet tas jau nebija paredzēts
Pildījumam olu klāt neliek, to izmanto pedējā solī