Recepte

Kanēļmaizītes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Klasiska un garda kanēļmaizīšu recepte ar pāris variācijām. Kanēlis bieži tiek saistīts ar ziemas sezonu, bet jāteic, ka svaigas, smaržīgas un pašu gatavotas kanēļmaizītes būs tieši laikā arī vasaras sezonā. Galvenais – neskopoties ar kanēli! Šī recepte būs lieliska brīvdienu brokastīm, izbraukumiem pie dabas vai kā ciema kukulis mājas ballītei.

Variācijas

Pildījumam kanēļa vietā vai izmantot arī 100 g sasmalcinātas šokolādes, pēc vēlēšanās var pievienot 2 ēdamkarotes magoņu.

Ja paliek pie kanēļmaizītēm, tad vasarīgumam var pievienot sauju meža melleņu – saspaida tās kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Mazliet amerikāniskākai versijai var pagatavot glazūru:

  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g pūdercukura
  • 50 g krēmsiera
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Sastāvdaļas samaisa bļodiņā, līdz izveidojas krēmīga masa. Plānā kārtiņā apsmērē ar to izceptās maizītes.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 250 g silta piena (ne karsta)
  • 15 g sausā rauga
  • 100 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 1 ola
  • 75 g augu eļļas
  • 600 g miltu

PILDĪJUMAM

  • 200 g brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 75 g sviesta
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Trauciņā lej siltu pienu, iemaisa 1 ēdamkaroti cukura un raugu. Samaisa un ļauj uzbriest 5 minūtes. Lielā bļodā liek 520 g miltu (pārējos pagaidām atstāj rezervē), pievieno cukuru un sāli. Kad rauga šķidrums kļuvis burbuļains, pievieno to sausajām sastāvdaļām un samaisa. Pievieno olu un eļļu, un mīca mīklu vismaz 7–10 minūtes. Ja mīkla lipīga, pa ēdamkarotei pievieno vēl miltus. Mīca mīklu, līdz tā kļuvusi maiga, elastīga un vairs nelīp ne pie bļodas malām, ne pirkstiem. Atpūtina mīklu 5 minūtes, tikmēr pagatavo pildījumu.
  2. Pildījuma sastāvdaļas sajauc kopā bļodā, līdz izveidojusies viendabīga, pastai līdzīga konsistence.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu vai paplāti noklāj ar cepamo papīru.
  4. Galdu mazliet nobārsta ar miltiem. Mīklu izrullē 25 x 30 cm lielā gabalā. Visu noklāj ar sagatavoto pildījumu. Mīklu sarullē prom no sevis lielā rullī un sagriež 12–16 vienādos gabalos. Pamīšus liek tos uz cepamā papīra. Pēc vēlēšanās var likt tos ar centimetra atstarpi, tad sanāks liela laužama kanēļmaizīte, vai arī var tās vienkārši izkārtot uz pannas ar atstarpēm un ļaut tām cepties individuāli.
  5. Atlikušo olu saputo un ar silikona otiņu apkrāso visas kanēļmaizītes. Liek tās cepties krāsnī 18–20 minūtes, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: