Kanēļmaizītes

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 310 g miltu
  • 200 ml silta piena
  • 30 ml eļļas
  • 7 g Dr. Oetker sausā rauga
  • 30 g cukura
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 130 g cukura
  • 70 g sviesta
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas cukura

 

  • ola maizīšu apsmērēšanai pirms cepšanas
  • 1,5 ēdamkarotes Dr. Oetker kanēļa cukura

Pagatavošana

  1. Bļodā ber raugu, pievieno cukuru un 100 ml silta piena, apmaisa, atstāj uzrūgt 10 minūtes, tad pievieno atlikušo pienu, eļļu, sāli, olu un miltus, un ķepīgo mīklu mīca apmēram 10 minūtes.
  2. Mīklas bļodu apklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uz stundu uzrūgt.
  3. Pagatavo pildījumu. Katliņā izkausē sviestu, tajā iemaisa cukuru, kanēli un vaniļas cukuru, tad pildījumu atdzesē.
  4. Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, un izrullē 35 x 40 cm lielā taisnstūrī, to pārklāj ar pagatavoto pildījumu, atstājot apmēram 3 cm nenoklātus no vienas garākās malas.
  5. Mīklu sāk locīt no vienas garākās malas uz otru, sākot ar to, kura ir pārklāta ar pildījumu. Vispirms pārloka apmēram 5 cm biezu maliņu, mīklu turpina locīt līdz otrai garākajai mīklas malai. Mīklas galējo malu piespiež pie mīklas ruļļa.
  6. Mīklas rulli ar nazi sadala 10 līdzīga izmēra maizītēs.
  7. Maizītes izkārto cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, mīklu atkārtoti uzraudzē 20 minūtes, tad maizītes apsmērē ar sakultu olu un bagātīgi apber ar kanēļa cukuru.
  8. Maizītes liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20–25 minūtes.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: