Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Kanēļmaizītes
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
350 g kviešu miltu
200 ml piena
50 g sviesta
50 g cukura
7 g sausā rauga
1 tējkarote malta kardamona
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
100 g sviesta
90 g cukura
2 tējkarote malta kanēļa
+ ola apsmērēšanai un 2 ēdamkarotes balto cukura pērlīšu
Pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu un pievieno pienu, nedaudz atdzesē.
Bļodā sajauc miltus, cukuru, sauso raugu, kardamonu un sāli, tad pievieno atdzesēto pienu un sviestu. Mīklu kārtīgi samīca, liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 1 stundu.
Pagatavo pildījumu. Sajauc mīkstu sviestu ar kanēli un cukuru.
Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas nedaudz apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 30 x 45 cm lielu taisnstūri. Mīklu vienmērīgi pārklāj ar pagatavoto pildījumu, atstājot apmēram 2 cm nenoklātas mīklas vienā no garākajām malām.
Mīklu sarullē virzienā uz pildījuma nenoklāto līniju, to apslaka ar ūdeni un pielipina pārējai mīklai.
Mīklu sagriež 12 līdzīga izmēra gabaliņos, tos liek uz cepamās plāts vai metāla mafinu formiņās un tur atstāj vēl 10 minūtes uzrūgt, pēcāk maizītes pārziež ar sakultu olu, pārber ar cukura pērlītēm un gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.
Komentāri: