Kanēļmaizītes

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 350 g kviešu miltu
  • 200 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 7 g sausā rauga
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • šķipsniņa sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 100 g sviesta
  • 90 g cukura
  • 2 tējkarote malta kanēļa

+ ola apsmērēšanai un 2 ēdamkarotes balto cukura pērlīšu

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pienu, nedaudz atdzesē.
  2. Bļodā sajauc miltus, cukuru, sauso raugu, kardamonu un sāli, tad pievieno atdzesēto pienu un sviestu. Mīklu kārtīgi samīca, liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 1 stundu.
  3. Pagatavo pildījumu. Sajauc mīkstu sviestu ar kanēli un cukuru.
  4. Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas nedaudz apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 30 x 45 cm lielu taisnstūri. Mīklu vienmērīgi pārklāj ar pagatavoto pildījumu, atstājot apmēram 2 cm nenoklātas mīklas vienā no garākajām malām.
  5. Mīklu sarullē virzienā uz pildījuma nenoklāto līniju, to apslaka ar ūdeni un pielipina pārējai mīklai.
  6. Mīklu sagriež 12 līdzīga izmēra gabaliņos, tos liek uz cepamās plāts vai metāla mafinu formiņās un tur atstāj vēl 10 minūtes uzrūgt, pēcāk maizītes pārziež ar sakultu olu, pārber ar cukura pērlītēm un gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.