Kanēļbulkas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 650–700 g miltu + izrullēšanai
  • 7 g Dr. Oetker rauga
  • 250 g piena
  • 80 g sviesta
  • 70 g cukura
  • liela šķipsna sāls
  • 3 olas

PILDĪJUMAM

  • 200 g gaišā muskovado cukura
  • 110 g mīksta sviesta
  • 20 g Dr. Oetker kanēļa cukura
  • šķipsna sāls

GLAZŪRAI

  • 120 g krēmsiera
  • 50 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote piena

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā samaisa pusi no nepieciešamajiem miltiem un raugu.
  2. Mazā katliņā lej pienu, pievieno sviestu, cukuru un sāli, visu uzsilda līdz siltai stadijai (aptuveni 45–50 ºC temperatūrā). Noņem no uguns un mazliet padzesē.
  3. Padzesēto šķidrumu pievieno miltu masai, visu puto ar mikseri uz vidēja ātruma. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas, pēc katras turpinot putot.
  4. Mīklai pievieno atlikušos miltus un kārtīgi izmīca (vismaz 5 minūtes), līdz tā kļuvusi elastīga, mīksta un vairs nelīp pie pirkstiem.
  5. Bļodu pārklāj ar plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu, lai mīkla uzrūgst un dubultojas izmērā. Pēc uzrūgšanas saspaida to un atstāj atpūsties uz pāris minūtēm.
  6. Pagatavo pildījumu, visas pildījuma sastāvdaļas samaisot kopā, līdz izveidojas viendabīga pasta.
  7. Mīklu izrullē uz virsmas, kas nobārstīta ar miltiem, līdz sanāk 30 x 20 cm taisnstūris. Mīklai virsū klāj sagatavoto kanēļa pildījumu un rūpīgi izlīdzina.
  8. Taisnstūri rullē ciet pa garāko malu. Rulli sagriež 12 vienādos gabaliņos un liek cepamajā formā vai uz paplātes, kas noklāta ar cepamo papīru vai ietaukota. Kanēļmaizītēm ļauj uzrūgt 30 minūtes.
  9. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Ar silikona otiņu apslauka kanēļmaizītes ar pienu. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  10. Pagatavo glazūru, sastāvdaļas saputojot kopā. Izceptās un atdzisušās kanēļmaizītes pārklāj ar glazūru un pasniedz tās uzreiz.