Kanēļa maize

Viegla
līdz 1 h
18 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes kanēļa
  • 175 g gaiši brūnā muskovado cukura
  • 220 ml paniņu
  • 80 g olīveļļas

 

GLAZŪRAI

  • 1 olas baltums
  • 100–150 g pūdercukura

Ja ola ir maza, tad pietiek ar 100 g pūdercukura, ja lielāka, tad 150 g pūdercukura.

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Garenu maizes formu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sastāvdaļas sajauc divās bļodās – vienā sausās, otrā pārējās.
  3. Beigās visas sastāvdaļas saliek vienā bļodā un samaisa. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 45–50 minūtes.
  4. Gatavo glazūru. Pūdercukuru ber bļodā un pievieno olas baltumu. Puto ar mikseri, līdz masa ir kļuvusi pilnīgi viendabīga, ļoti balta, pat spīdīga un nav graudaina. Tas var aizņemt vismaz 10 minūtes. Putošanas beigās var pievienot krāsvielu, piemēram, “AbsolutsĒd” biešu vai upeņu pulveri.
  5. Pēc cepšanas atdzesē. Pārlej ar glazūru un dekorē.

Komentāri: