Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kanēļa maize
Viegla
līdz 1 h
18 personām
Sastāvdaļas
250 g miltu
1 tējkarote sodas
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 ola
2 ēdamkarotes kanēļa
175 g gaiši brūnā muskovado cukura
220 ml paniņu
80 g olīveļļas
GLAZŪRAI
1 olas baltums
100–150 g pūdercukura
Ja ola ir maza, tad pietiek ar 100 g pūdercukura, ja lielāka, tad 150 g pūdercukura.
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Garenu maizes formu izklāj ar cepamo papīru.
Sastāvdaļas sajauc divās bļodās – vienā sausās, otrā pārējās.
Beigās visas sastāvdaļas saliek vienā bļodā un samaisa. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 45–50 minūtes.
Gatavo glazūru. Pūdercukuru ber bļodā un pievieno olas baltumu. Puto ar mikseri, līdz masa ir kļuvusi pilnīgi viendabīga, ļoti balta, pat spīdīga un nav graudaina. Tas var aizņemt vismaz 10 minūtes. Putošanas beigās var pievienot krāsvielu, piemēram, “AbsolutsĒd” biešu vai upeņu pulveri.
Pēc cepšanas atdzesē. Pārlej ar glazūru un dekorē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: