Baklažānu sagriež ripās un apkaisa ar sāli. Atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu lieko rūgtumu.
Kabačus un papriku noskalo, sagriež stienīšos.
Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
Zaļumus sakapā.
Tomātus nomazgā un sagriež ripās.
Vienu mednieku desiņu sagriež ripiņās.
Vispirms sakarsētā pannā apcep sīpolus zeltainus. Noņem no pannas.
Tad pannā apcep kabačus, baklažānus un papriku.
Saceptajiem dārzeņiem pievieno saceptos sīpolus, kapātus ķiplokus, ripiņās sagriezto mednieku desiņu. Visu pārsedz ar tomātu ripām un pārlej ar saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Visu sautē 10–15 minūtes. 5 minūtes pirms sautēšanas beigām sautējumu pārkaisa ar zaļumiem.
Mednieku desiņām abos galos iegriež krusteniski 2–3 cm, vidusdaļā 4–5 slīpas svītriņas.
Kad sautējums gatavs, uz atsevišķas pannas apcep mednieku desiņas. Pasniedz sautējumu kopā ar mednieku desiņām un šķēli graudu maizes.
Komentāri: