Kabaču salāti ziemai

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 kg kabaču
  • 1 kg burkānu
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 1 glāze eļļas
  • ½ glāzes galda etiķa (9%)
  • 2 ķiploka galviņas

Pagatavošana

  1. Kabačus nomazgā, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Ja kabači ir nelieli un miza ir mīksta, tad tos var nemizot.
  2. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā.
  4. Kabačus, burkānus un ķiplokus liek katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un sautē uz nelielas liesmas 40 minūtes.
  5. Pielej etiķi, samaisa un sautē vēl 20 minūtes.
  6. Pilda karstus tīrās, ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās.
  7. Burkas aizvāko un apgriež uz leju, pārsedz ar segu un tur 24 stundas.

Komentāri: