Jogurts ar ziemas augļiem un šokolādes granolu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

GRANOLAI

  • 140 g auzu pārslu
  • 120 g rupji kapātu lazdu riekstu
  • ¼ tējkarotes malta kanēļa
  • ½ tējkarotes malta ingvera
  • šķipsniņa sāls
  • 30 g sviesta
  • 45 ml medus vai kļavu sīrupa
  • 80 g kapātas tumšās šokolādes

 

  • 750 g grieķu vai bezpiedevu jogurta
  • 1 granātābols
  • 2 hurmas
  • 1–2 greipfrūti

Pagatavošana

6 porcijām

  1. Pagatavo granolu. Pannā uz vidējas uguns liek auzu pārslas, riekstus un garšvielas. Nepārtraukti maisot, visu apcep aptuveni 2–3 minūtes, līdz granola ir smaržīga un viegli kraukšķīga. Pievieno sviestu un saldinātāju, un, turpinot maisīt, visu karsē vēl 2 minūtes. Maisīšana ir ļoti svarīga, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi tiktu noklātas ar sviestu un sīrupu. Ņem nost no uguns un atdzesē. Tad iemaisa tumšo šokolādi.
  2. Hurmas sagriež plānās šķēlēs. Granātābolu nomizo, un no tā dabū ārā koši sārtās sēkliņas. Greipfrūtu nomizo un sadala pa daiviņām, katru daiviņu izlobot no tās mizas. Brokastu bļodiņu gatavo, tajā liekot jogurtu, pa virsu kārto augļus – lobītu greipfrūtu, hurmas šķēles un granātābola sēkliņas. Pārber ar paša gatavoto granolu. Ja pietrūkst salduma, visu var pārliet ar medu vai kļavu sīrupu.