Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Jogurts ar ziemas augļiem un šokolādes granolu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
GRANOLAI
140 g auzu pārslu
120 g rupji kapātu lazdu riekstu
¼ tējkarotes malta kanēļa
½ tējkarotes malta ingvera
šķipsniņa sāls
30 g sviesta
45 ml medus vai kļavu sīrupa
80 g kapātas tumšās šokolādes
750 g grieķu vai bezpiedevu jogurta
1 granātābols
2 hurmas
1–2 greipfrūti
Pagatavošana
6 porcijām
Pagatavo granolu. Pannā uz vidējas uguns liek auzu pārslas, riekstus un garšvielas. Nepārtraukti maisot, visu apcep aptuveni 2–3 minūtes, līdz granola ir smaržīga un viegli kraukšķīga. Pievieno sviestu un saldinātāju, un, turpinot maisīt, visu karsē vēl 2 minūtes. Maisīšana ir ļoti svarīga, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi tiktu noklātas ar sviestu un sīrupu. Ņem nost no uguns un atdzesē. Tad iemaisa tumšo šokolādi.
Hurmas sagriež plānās šķēlēs. Granātābolu nomizo, un no tā dabū ārā koši sārtās sēkliņas. Greipfrūtu nomizo un sadala pa daiviņām, katru daiviņu izlobot no tās mizas. Brokastu bļodiņu gatavo, tajā liekot jogurtu, pa virsu kārto augļus – lobītu greipfrūtu, hurmas šķēles un granātābola sēkliņas. Pārber ar paša gatavoto granolu. Ja pietrūkst salduma, visu var pārliet ar medu vai kļavu sīrupu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: