Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Jogurta un smiltsērkšķu saldējums
Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
300 g smiltsērkšķu vai 200 ml smiltsērkšķu sulas
500 g bezpiedevu jogurta
100 g iebiezinātā piena ar cukuru
Pagatavošana
Ogas liek katliņā, savāra ar nelielu daudzumu cukura, pēc tam izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no miziņām un kauliņiem (ja vēlas, var izlaist šo soli).
Ogas sablendē viendabīgā masā un sajauc ar jogurtu. Pievieno iebiezināto pienu, kārtīgi iemaisa un lej saldējamā traukā.
Liek saldētavā un ik pēc stundas apmaisa, lai saldējums vienmērīgi sasalst.
Komentāri: