Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Jogurta saldējums ar cepumiem, medu un vīģēm
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g turku jogurta
2 ēdamkarotes medus
40 g Digestive cepumu (apmēram 4–5 cepumi)
5–6 vīģes
Pagatavošana
Jogurtu kārtīgi samaisa ar medu.
Cepumus nevienmērīgi sadrupina un iemaisa jogurta masā.
Vīģes noskalo, nosusina un sagriež daiviņās.
Masu pārliek atbilstoša izmēra aukstumizturīgā traukā, sasprauž tajā vīģes un liek sasaldēt vismaz uz 2 stundām. Ja mājās ir mazās saldējuma formiņas uz kociņa, desertu var pildīt arī tajās, bet tad jāņem vērā, ka vīģes ir jāgriež mazākos gabaliņos.
Komentāri: