Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Jogurta panna cotta ar mandeļu skaidiņām un medu
Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām
Šī ir panna cotta veselīgāka versija, trekno krēma masu daļēji aizvietojot ar daudz liesāku jogurtu. Jogurta īpašās piedevas – šajā gadījumā kokosrieksti un ananass – panna cotta padara atšķirīgu no tās klasiskās versijas.
Sastāvdaļas
375 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes pūdercukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura vai sēkliņas no 1 pāksts
2 ēdamkarotes ūdens
2 tējkarotes želatīna
180 g jogurta
4 ēdamkarotes šķidra medus
1 sauja grauzdētu riekstu (valrieksti vai mandeles)
mazliet vīnogu kauliņu eļļas formiņu ietaukošanai
Pagatavošana
Saldo krējumu lej katliņā, pievieno pūdercukuru, vaniļu un uzsilda.
Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina. Tad ūdens peldē izkausē un siltu iemaisa saldajā krējumā.
Krēmu noņem no plīts, atdzesē un remdenā iemaisa jogurtu.
Četras 125 ml formiņas iesmērē ar vīnogu kauliņu eļļu. Sadala pa trauciņiem, un liek vēsumā sastingt. Pasniedz ar medu un riekstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: