Jogurta panna cotta ar mandeļu skaidiņām un medu

Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām

Šī ir panna cotta veselīgāka versija, trekno krēma masu daļēji aizvietojot ar daudz liesāku jogurtu. Jogurta īpašās piedevas – šajā gadījumā kokosrieksti un ananass – panna cotta padara atšķirīgu no tās klasiskās versijas.

Sastāvdaļas

  • 375 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura vai sēkliņas no 1 pāksts
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 180 g jogurta
  • 4 ēdamkarotes šķidra medus
  • 1 sauja grauzdētu riekstu (valrieksti vai mandeles)
  • mazliet vīnogu kauliņu eļļas formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno pūdercukuru, vaniļu un uzsilda.
  2. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina. Tad ūdens peldē izkausē un siltu iemaisa saldajā krējumā.
  3. Krēmu noņem no plīts, atdzesē un remdenā iemaisa jogurtu.
  4. Četras 125 ml formiņas iesmērē ar vīnogu kauliņu eļļu. Sadala pa trauciņiem, un liek vēsumā sastingt. Pasniedz ar medu un riekstiem.