1 iepakojums ķiršu un granātābolu jogurta “Rasa” (350 g)
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
10 g želatīna
veidne krēma pagatavošanai, pārtikas plēve
Mērcei
~ 350 g melleņu ievārījuma
4 ēdamkarotes dzērveņu
2 ēdamkarotes “Rīgas melnā balzama”
100 ml ūdens
2–3 ēdamkarotes kartupeļu miltu
Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.
2. Jogurtam pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu un nedaudz uzkarsē.
3. Želatīnu ūdens peldē izkausē un, lēnām lejot, pievieno jogurtam. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.
4. Vedni izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot malas, aiz kurām krēmu pēc saželēšanas būs viegli izcelt ārā.
5. Krēma masu lej veidnē ~ 2 cm biezumā un liek ledusskapī, lai tas saželētu.
6. Pagatavo mērci: ievārījumu ar ogām liek katliņā, pielej balzamu un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļu miltiem pievieno aukstu ūdeni, samaisa, pielej ķīselim un izslēdz liesmu. Dzērveņogas paliks veselas, nesašķīdušas un būs burvīgs akcents viendabīgajai mērcei.
7. Deserta traukos ielej nedaudz mērces. Krēmu sagriež 2 cm stienīšos. Katrā trauciņā liek 2–3 stienīšus un pārlej mērci.
Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.
Jogurtam pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu un nedaudz uzkarsē.
Želatīnu ūdens peldē izkausē un, lēnām lejot, pievieno jogurtam. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.
Vedni izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot malas, aiz kurām krēmu pēc saželēšanas būs viegli izcelt ārā.
Krēma masu lej veidnē ~ 2 cm biezumā un liek ledusskapī, lai tas saželētu.
Pagatavo mērci: ievārījumu ar ogām liek katliņā, pielej balzamu un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļu miltiem pievieno aukstu ūdeni, samaisa, pielej ķīselim un izslēdz liesmu. Dzērveņogas paliks veselas, nesašķīdušas un būs burvīgs akcents viendabīgajai mērcei.
Deserta traukos ielej nedaudz mērces. Krēmu sagriež 2 cm stienīšos. Katrā trauciņā liek 2–3 stienīšus un pārlej mērci.
Cik daudz ūdens jālej klāt želatīnam? Būtu labi, ja recepti pasniegtu tā, lai to katrs var uztaisīt, ne tikai izlasīt. Ir jau nu gan svarīgi, vai tam želatīnam pieleju klāt ūdeni 5 gramus, vai 1 litru. Nenorādot visu kā jādara, recepte ir nederīga.