Jogurta krēms ar melleņu un dzērveņu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

1 iepakojums ķiršu un granātābolu jogurta “Rasa” (350 g)
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
10 g želatīna
veidne krēma pagatavošanai, pārtikas plēve

 

Mērcei
~ 350 g melleņu ievārījuma
4 ēdamkarotes dzērveņu
2 ēdamkarotes “Rīgas melnā balzama”
100 ml ūdens
2–3 ēdamkarotes kartupeļu miltu

Pagatavošana

Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.

2. Jogurtam pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu un nedaudz uzkarsē.

3. Želatīnu ūdens peldē izkausē un, lēnām lejot, pievieno jogurtam. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.

4. Vedni izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot malas, aiz kurām krēmu pēc saželēšanas būs viegli izcelt ārā.

5. Krēma masu lej veidnē ~ 2 cm biezumā un liek ledusskapī, lai tas saželētu.
6. Pagatavo mērci: ievārījumu ar ogām liek katliņā, pielej balzamu un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļu miltiem pievieno aukstu ūdeni, samaisa, pielej ķīselim un izslēdz liesmu. Dzērveņogas paliks veselas, nesašķīdušas un būs burvīgs akcents viendabīgajai mērcei.
7. Deserta traukos ielej nedaudz mērces. Krēmu sagriež 2 cm stienīšos. Katrā trauciņā liek 2–3 stienīšus un pārlej mērci.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo jogurta krēmu: želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī vai pienā.

 

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jogurtam pievieno vaniļas cukuru, citrona miziņu un nedaudz uzkarsē.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu ūdens peldē izkausē un, lēnām lejot, pievieno jogurtam. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.

 

4. pagatavošanas solis
Jogurta krēms ar melleņu un dzērveņu mērci

Vedni izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot malas, aiz kurām krēmu pēc saželēšanas būs viegli izcelt ārā.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krēma masu lej veidnē ~ 2 cm biezumā un liek ledusskapī, lai tas saželētu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci: ievārījumu ar ogām liek katliņā, pielej balzamu un ūdeni. Uzvāra. Kartupeļu miltiem pievieno aukstu ūdeni, samaisa, pielej ķīselim un izslēdz liesmu. Dzērveņogas paliks veselas, nesašķīdušas un būs burvīgs akcents viendabīgajai mērcei.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deserta traukos ielej nedaudz mērces. Krēmu sagriež 2 cm stienīšos. Katrā trauciņā liek 2–3 stienīšus un pārlej mērci.

Komentāri:

  • Gita saka:

    Cik daudz ūdens jālej klāt želatīnam? Būtu labi, ja recepti pasniegtu tā, lai to katrs var uztaisīt, ne tikai izlasīt. Ir jau nu gan svarīgi, vai tam želatīnam pieleju klāt ūdeni 5 gramus, vai 1 litru. Nenorādot visu kā jādara, recepte ir nederīga.