Jēra kebabs ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 kviešu tortiljas
  • 500 g maltas jēra gaļas
  • 1 tējkarote malta kumina
  • 1 tējkarote maltu Chipotle piparu
  • 1 tējkarote maltu sinepju sēklu
  • 1 tējkarote sumaka
  • 40 g sviesta
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

SALĀTIEM

  • 250 g rīvētu svaigu burkānu
  • 250 g rīvētu svaigu gurķu
  • 250 g sarkano kāpostu
  • sula no 1 laima

MARINĒTAJIEM SĪPOLIEM

  • 150 g sarkano sīpolu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 500 ml baltvīna etiķa

MĒRCEI

  • 200 g grieķu jogurta
  • 100 g čili mērces bez cukura
  • 1 laima sula

PIEDEVĀM

  • 1 kg kartupeļu
  • 25 g ķiploku
  • 130 g sviesta
  • 30 g svaiga timiāna
  • 5 g rupjā jūras sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo piedevas. Nomizo kartupeļus un sagriež tos daiviņās. Izkausē sviestu un iemaisa tajā sasmalcinātus ķiplokus. Izkārto kartupeļus lielā cepamajā pannā, izkaisa pa virsu rupji saplūkātu timiānu un vienmērīgi aplej ar izkausēto ķiploksviestu. Cep cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā apmēram 45 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un zeltaini brūni. Pārkaisa ar rupjo jūras sāli.
  2. Pagatavo sīpolus. Sagriež sīpolu ripās, apber ar sāli un cukuru, aplej ar etiķi un samaisa. Atstāj ievielkties vismaz uz 20 minūtēm. Etiķi nolej.
  3. Pagatavo kebabu. Sajauc malto gaļu ar garšvielām, masu sadala četros vienādos cilindriskos gabalos.
  4. Pannā izkausē sviestu un sadalīto gaļu cep no visām pusēm, ik pa laikam pagrozot, līdz tā ir vienmērīgi izcepta, cepšanas laikā apkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Kamēr cepās gaļa, sarīvē gurķi un burkānus, sagriež kāpostu un aplej kāpostus ar laima sulu.
  6. Pagatavo mērci. Visas sastāvdaļas sajuac kopā.
  7. Kad gaļa gatava, saliek salātus, gaļu, sīpolus un mērci tortiljā, ko satin, izmantojot foliju, lai viss saturētos kopā.
  8. Pasniedz ar daiviņu laima un kartupeļiem.

Komentāri: