Jēra karbonāde ar piparmētru želeju

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

6 jēra karbonādes ar kauliņu

1 tējkarote sāls

1 tējkarote melno piparu

100 g sviesta cepšanai

50 g olīveļļas cepšanai

50 g citronu sulas

20 g piparmētru lapiņu

pāris pilienu zaļās pārtikas krāsvielas

100 g ūdens

5 g želatīna

100 g cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
  2. Nelielā katliņā uzvāra ūdeni ar piparmētru lapiņām, pievieno cukuru, pavāra 2 minūtes.
  3. Pievieno uzbriedinātu želatīnu un pārtikas krāsvielu, sablendē.
  4. Liek atdzist un uzglabā aukstumā līdz pasniegšanai.
  5. Jēra karbonādes gabalus apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
  6. Čuguna pannā uzkarsē olīveļļu un cep gabalus 5 minūtes no katras puses, kad apgriež otrādi, pievieno sviestu. Atkarībā no pannas izmēriem gabalus cep pa 2–3 reizē.
  7. Pannā palikušajam sviestam pievieno citronu sulu, ar ko pārlej visus karbonādes gabalus.
  8. Apceptos gabalus liek cepešpannā un liek krāsnī cepties. Cep, līdz iekšējā temperatūra sasniegusi vismaz 65 ºC temperatūru.
  9. Pasniedz ar piparmētru želeju.