Recepte

Jēra gaļas lazanja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Lazanja ir lielisks ēdiens, ērtās pagatavošanas un sierīgās konsistences dēļ, to mīl gandrīz visi. Un pamatoti – tā ir lieliska ziemas maltīte! Līdz šim biju izmēģinājusi dažādas receptes un kombinācijas, bet atzīšos, ka šī kļuvusi par manu mīļāko recepti. Aizstājot klasiskajā lazanjas receptē izmantoto bešamel mērci, mēs ietaupām krientu devu miltu un varbūt pāris kalorijas. Bet vissvarīgākais – tiek iegūta lieliska garša un maiga, krēmīga konsistence.
No malto gaļu veidiem, man visgaršīgākā šķiet tieši jēra un tā lieliski sader ar citronu spirgto aromātu, piparmētru svaigumu un kumīna siltajām notīm. Tiem, kas gaļu neēd vai cenšas no tās izvairīties, domāju, ka gaļu lieliski aizstās cepti baklažānu gabaliņi.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 10–12 lazanjas plāksnes
  • 500 g maltas jēra gaļas
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 500 g rikotas siera
  • 1 ola
  • 2 citroni
  • 1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu piparmētru
  • 1 ēdamkarote medus
  • 100 g Parmas siera
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • 1 tējkarote maltu koriandra sēklu
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • eļļa cepšanai
  • sviests trauka ieziešanai
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo gaļu. Nelielā eļļas daudzumā apcep malto jēra gaļu, kad gaļa apcepusies, pievieno sakapātu rozmarīnu un 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Pašās gatavošanas beigās iemaisa kumīnu, koriandru, Kajennas piparus un sāli pēc garšas.
  2. Sagatavo lazanjas plāksnes. Uz 15 minūtēm plāksnes iemērc karstā ūdenī, lai tās kļūtu elastīgākas. Lai tās nesaliptu kopā, ūdenim pievieno mazliet eļļas.
  3. Pagatavo siera masu, sajaucot kopā rikotas sieru, medu, sulu no viena citrona un miziņas no 2 citroniem, pievieno arī sakapātos pētersīļus un piparmētras. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Ar nelielu sviesta pikucīti ietauko cepamo formu, pirmo tās apakšā klāj slāni ar lazanjas plāksnēm, pāri tām liek gaļas masu, tad vēl vienu slāni ar lazanjas plāksnēm un tad siera masu, to visu atkārto, līdz trauks ir pilns. Pēdējo kārtu ieteicams likt gaļas masu un tai pārbērt pāri sarīvētu sieru.
  5. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā ~20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja tas viegli ieduras – lazanja ir gatava.

Komentāri:

Jūsu komentārs: