Lazanja ir lielisks ēdiens, ērtās pagatavošanas un sierīgās konsistences dēļ, to mīl gandrīz visi. Un pamatoti – tā ir lieliska ziemas maltīte! Līdz šim biju izmēģinājusi dažādas receptes un kombinācijas, bet atzīšos, ka šī kļuvusi par manu mīļāko recepti. Aizstājot klasiskajā lazanjas receptē izmantoto bešamel mērci, mēs ietaupām krientu devu miltu un varbūt pāris kalorijas. Bet vissvarīgākais – tiek iegūta lieliska garša un maiga, krēmīga konsistence.
No malto gaļu veidiem, man visgaršīgākā šķiet tieši jēra un tā lieliski sader ar citronu spirgto aromātu, piparmētru svaigumu un kumīna siltajām notīm. Tiem, kas gaļu neēd vai cenšas no tās izvairīties, domāju, ka gaļu lieliski aizstās cepti baklažānu gabaliņi.
Komentāri: