Jēra gaļa ar vasaras dārzeņiem

līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

 

  • 900 g jēra gaļas (ribiņu gabals)
  • 500 g jauno kartupelīšu
  • 3 mazi kabači
  • 4 lielas daiviņas ķiploku
  • ½ citrona
  • drupināti melnie pipari
  • 1 liels sīpols

 

Pesto mērcei

  • buntīte pētersīļu un / vai kinzas
  • sauja rukolas (pēc izvēles)
  • 2 daiviņas ķiploku
  • citronu sula
  • 3–4 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • sāls pēc garšas

 

Pasniegšanai

  • zaļumi – pētersīļi, kinza, zaļumi

 

Pagatavošana

  1. Jēra gaļu noskalo un nosusina. Gaļas gabalam iezīmē porcijas, gaļā izdarot dziļus iegriezumus, tomēr tā, lai gaļa paliek vienā gabalā. Ķiploka daiviņas nomizo, sagriež šķēlītēs un sabaksta gaļas iegriezumos. Gaļu bagātīgi apslaka ar citronu sulu un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  2. Kartupeļus noskalo, pārgriež uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, kabačus sagriež šķēlēs, katru šķēli – 3–4 daļās.
  3. Uzkarsē katlu vidējā siltuma režīmā (termokontroles bultiņa atrodas zaļajā lauciņā). Katlā liek gaļu un piespiež ar dakšu. Gaļu apcep viegli brūnu no vienas puses. Kad gaļa viegli atdalās no katla dibena, to apgriež otrādi un apcep no otras puses.
  4. Uz apceptās gaļas kārto kartupeļus, uzber sīpolus. Uzliek vāku un gatavo ~ 45 minūtes (termokontroles bultiņa atrodas zaļajā lauciņā).
  5. Pēc ~ 30–40 minūtēm pievieno kabačus. Gatavo vēl 10 minūtes.
  6. Tikmēr pagatavo zaļumu pesto: traukā liek zaļumus, ķiploka daiviņas, pievieno 1 ēdamkaroti citronu sulas un 2–3 karotes eļļas. Visu sablendē. Ja pesto ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz eļļas. Sāli pievieno pēc garšas.
  7. Pirms pasniegšanas kabačos iemaisa pesto, kartupeļus bagātīgi apkaisa ar sakapātiem zaļumiem, gaļu sadala gabalos.
  8. Porciju šķīvjos kārto 3–4 kartupeļu pusītes, kārtīgu karoti kabaču ar pesto mērci un gaļas gabaliņu, tam virsū uzlejot sulas no sautējuma katla.
1. pagatavošanas solis
Jers_1

Jēra gaļu noskalo un nosusina. Gaļas gabalam iezīmē porcijas, gaļā izdarot dziļus iegriezumus, tomēr tā, lai gaļa paliek vienā gabalā. Ķiploka daiviņas nomizo, sagriež šķēlītēs un sabaksta gaļas iegriezumos. Gaļu bagātīgi apslaka ar citronu sulu un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

2. pagatavošanas solis
Jers_2

Kartupeļus noskalo, pārgriež uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, kabačus sagriež šķēlēs, katru šķēli – 3–4 daļās.

3. pagatavošanas solis
Jers_3

Uzkarsē katlu vidējā siltuma režīmā (termokontroles bultiņa atrodas zaļajā lauciņā). Katlā liek gaļu un piespiež ar dakšu. Gaļu apcep viegli brūnu no vienas puses. Kad gaļa viegli atdalās no katla dibena, to apgriež otrādi un apcep no otras puses.

4. pagatavošanas solis
Jers_4

Uz apceptās gaļas kārto kartupeļus, uzber sīpolus. Uzliek vāku un gatavo ~ 45 minūtes (termokontroles bultiņa atrodas zaļajā lauciņā).

5. pagatavošanas solis
Jers_5

Pēc ~ 30–40 minūtēm pievieno kabačus. Gatavo vēl 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Jers_6

Tikmēr pagatavo zaļumu pesto: traukā liek zaļumus, ķiploka daiviņas, pievieno 1 ēdamkaroti citronu sulas un 2–3 karotes eļļas. Visu sablendē. Ja pesto ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz eļļas. Sāli pievieno pēc garšas.

7. pagatavošanas solis
Jers_7

Pirms pasniegšanas kabačos iemaisa pesto, kartupeļus bagātīgi apkaisa ar sakapātiem zaļumiem, gaļu sadala gabalos.

8. pagatavošanas solis
Jers_8

Porciju šķīvjos kārto 3–4 kartupeļu pusītes, kārtīgu karoti kabaču ar pesto mērci un gaļas gabaliņu, tam virsū uzlejot sulas no sautējuma katla.